Belgische e-commercanten kunnen vanaf nu krediet aanvragen als voorschot op omzet

CARD Advance breidt dienstverlening uit naar e-commerce om tegemoet te komen aan financieringsbehoeften van handelaren door COVID19

Turnhout, 2 februari 2021 - CARD Advance, dat sinds 2019 Belgische handelaren voorschotten geeft op inkomsten uit (fysieke) kaartbetalingen, breidt zijn dienstverlening nu uit naar online handel. Het bedrijf uit Turnhout is de enige financiële instelling die dit soort krediet aanbiedt in België. “Handelaren willen sneller digitaliseren omwille van COVID19, maar net door corona zijn banken zeer terughoudend in het geven van kredieten”, weet country manager Sandra Smet.

Van voorschot op kaartbetalingen naar voorschot op online betalingen

CARD Advance werkt vrij eenvoudig: handelaren krijgen een krediet op basis van de omzet die ze met elektronische betalingen maken. Het bedrijf int rechtstreeks een percentage van de bancontactbetalingen, totdat het krediet is afgelost. Tot nu toe deed CARD Advance dit enkel voor betalingen in de winkel, maar omwille van de grote vraag biedt de dienst dit nu ook aan voor e-commerce betalingen.

“Het is voor kleinere e-commerce ondernemers omwille van COVID19 niet evident om snel een krediet te krijgen van banken, terwijl ze net nu moeten investeren in digitalisering”, zegt country manager Sandra Smet. “We worden de laatste maanden overladen door aanvragen van webshops, dus daarom breiden we nu uit naar de online handel.”

CARD Advance financierde sinds zijn lancering in 2015 wel 5.252 projecten bij 2.048 klanten in België en Nederland. Het bedrijf is nog steeds uniek in het verstrekken van krediet op basis van kaartbetalingen in België.

“De ambitie is om dit jaar 50 webshops van krediet te kunnen voorzien”, vult Smet aan.

Kredieten tussen de € 2 000 en € 50 000

CARD Advance baseert zich op de historiek van inkomsten uit kaartbetalingen en bepaalt op basis daarvan het toe te kennen voorschot tussen de € 2.000 en de € 50. 000. 

Door de eenvoud van het systeem, wordt het bedrag al na een paar dagen uitbetaald. De handelaar betaalt het voorschot gedurende zes tot twaalf maanden dagelijks af, volgens een op voorhand afgesproken percentage van de inkomsten uit online betalingen.

De looptijd van het microkrediet is dus omzetafhankelijk: hoe meer kaartbetalingen, hoe sneller het krediet wordt afgelost. Als er sneller wordt afgelost dan afgesproken, dan krijgt de klant zelfs een bonus in plaats van een boete.

Splitsing van kaartbetalingen: flexibel en omzetafhankelijk

De aflossing van het microkrediet verloopt door een splitsing van de verwerking van de online betalingen. Het grootste gedeelte van de dagelijkse inkomsten gaat naar de ondernemer en een klein percentage geldt als terugbetaling van het CARD Advance voorschot. 

Het systeem werkt met een éénmalige premie. De premie hoeft niet op voorhand te worden betaald, maar wordt gedurende de looptijd mee verrekend. De premie is transparant en is bij kleine bedragen vergelijkbaar met bancaire tarieven. CARD Advance brengt geen extra dossierkosten in rekening. 

Alle online betaalschema’s, alle PSP’s

CARD Advance is van toepassing voor online betalingen met alle mogelijke betaalschema’s (Bancontact, Maestro, MasterCard, VISA…). Het bedrijf heeft een bijzondere samenwerking met payment serviceprovider PAY, maar werkt met alle gangbare PSP’s. https://www.pay.nl/

Voor alle e-commerce handelaren

CARD Advance voor e-commerce richt zich op alle online sectoren. De reden voor het aanvragen van kredieten verschilt van handelaar tot handelaar, maar wordt meestal gemotiveerd door cashflow-uitdagingen.

“Klassiek worden de meeste kredieten gebruikt voor het aankopen van voorraden, maar sinds COVID19 krijgen we meer en meer vragen naar financiering om de fysieke shop aan te vullen met een online platform”, stelt Smet.

Zaakvoerder Filip Meeus van Antwerp Bowling is enthousiast over het nieuwe aanbod van CARD Advance.

“In deze crisis kan je niet bij de pakken blijven zitten. We breiden daarom steeds verder uit. Zo lanceerden we een online en offline outletshop voor vrijetijds- en racekleding van het accessoiremerk Sparco. We investeerden ook in een private karaoke room waar je sessies online betaalt. Van iedere betaling gaat een procentueel gedeelte naar de aflossing van het krediet. We houden meer dan genoeg middelen over voor onze andere kosten."
Sandra Smet, country manager CARD Advance
Sandra Smet, country manager CARD Advance
Bram Boriau Talking Birds Public Relations
Sandra Smet CARD Advance

 

 

Over CARD Advance

CARD Advance is een product van EMF Finance. 

European Merchant Finance BV (EMF) werd op 1 maart 2015 opgericht door Diederik Werdmölder. Intussen werken wij met een enthousiast team van 14 medewerkers dagelijks aan het oplossen van kortetermijnfinancieringsvraagstukken voor ondernemers.

Diederik heeft meer dan 25 jaar ervaring in de financiële dienstverlening en werkte in Amsterdam, New York, Curaçao en Hong Kong voor bekende financiële instellingen.

EMF wil Belgische kmo’s op eenvoudige wijze van kapitaal voorzien en ondernemers helpen om van hun bedrijf een succes te maken. 

Alle adviseurs zijn in het bezit van een Febelfin Certificaat.

CARD Advance
Rubensstraat 104/70
2300 Turnhout